zografoutv.gr
Polish 20231116 142134940 Scaled
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΖΩΓΡΑΦΟΥΥΓΕΙΑ

Στήριξη της Τράπεζας Μυελού των Οστών του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”

Κοινοποίηση

Έναρξη προγράμματος εγγραφής εθελοντών δοτών και στήριξη της Τράπεζας Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», στο Δήμο Ζωγράφου

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη του προγράμματος «Εγγραφής Τράπεζας Μυελού των Οστών» του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου.

Το πρόγραμμα αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών, προκειμένου να στηρίξουν το Σύλλογο, εγγράφοντας όσο περισσότερους νέους εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών. Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι από 18 – 45 ετών. Η διαδικασία περιλαμβάνει αίτηση και αναλυτική ενημέρωση του ενδιαφερόμενου, όπως και λήψη δείγματος (λήψη στοματικού επιχρίσματος με την χρήση ενός στειλεού για κάθε μάγουλο), προκειμένου να διαπιστωθεί η ιστοσυμβατότητα του. Σημειώνεται, ότι η διαδικασία αίτησης και εγγραφής εθελοντή Δότη αιμοποιητικών κυττάρων, καθώς και η αρχική λήψη του επιχρίσματος, θα πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό στο χώρο της  Κοινωνικής Υπηρεσίαςκατόπιν ραντεβού. Στη συνέχεια, τα δείγματα θα μεταφέρονται στο Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για περαιτέρω επεξεργασία και καταχώρηση στα σχετικά αρχεία.

Πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας εγχείρημα, καθώς ο καθένας από εσάς, μπορεί να είναι ο μοναδικός/ή που έχει τη δύναμη να σώσει έναν άνθρωπο που πάσχει από λευχαιμία ή άλλο σοβαρό αιματολογικό νόσημα. Για το λόγο αυτό, σας καλούμε όλες και όλους να στηρίξετε το νέο αυτό πρόγραμμα!

Για περισσότερες πληροφορίες, και κλείσιμο ραντεβού στο Παλιό Δημαρχείο Ι. Θεολόγου 22, του Δήμου Ζωγράφου στα τηλέφωνα 2107700945 και ώρες 8:00-14:00.

Γίνε εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών και δώσε ελπίδα, δώσε ζωή!

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Κοινωνικής Πρόνοιας & Παιδικών Σταθμών

Ρένα Χαλκιαδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στην άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή του Υμηττού συμμετείχε ο Δήμος Ζωγράφου

Με το βιβλίο “Πες της” του συγγραφέα Χρήστου Οικονόμου, συνεχίζεται το πρόγραμμα “ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ”

ΣΥΡΙΖΑ: «Ντεμοντέ» για τον Γεωργιάδη και τη ΝΔ η προστασία της πρώτης κατοικίας